Крис Фрум

Официално: Фрум е чист от допинг, ще участва на Тур-а

Международният колоездачен съюз (UCI) прекрати производството срещу Крис Фрум за употреба на допинг. Фрум беше с неясен статут повече от половин година заради положителна проба за салбутамол от миналогодишната Вуелта. UCI обаче обяви, че обвиненията към него са свалени.

Колоездачът на Скай ще може да участва и в Тур дьо Франс, за да опита да защити титлата си. Само преди ден вестник Льо Монд обяви, че организаторът ASO няма да го допусне заради неясния му статут. Освен това Крум запозва и титлите си Вуелта 2017 и Джиро Д’Италия 2018.

UCI: Няма нарушение на анти-допинговите правила

„UCI взе под внимание всички анализи и детайли. Има направена консултация с наши експерти, както и такива на Световната антидопингова агенция (WADA). На 28 юни WADA ни информира, че не смята неговите резултати за нарушение на антидопинговите правила. Съобразявайки се с това становище и независимата експертиза на WADA, UCI реши да прекрати всички производства срещу господин Фрум и да обяви случая за приключен„, се казва в официалното съобщение на UCI.

Скай: Радваме се, че всичко приключи

„Винаги сме имали пълно доверие в Крис. Той спазваше лекарско предписание по време на Вуелта и никога не е нарушавал антидопинговите правила. Затова и той се състезаваше по време на процеса. Радваме се, че най-накрая всичко приключи“, каза шефът на Скай Дейвид Брейлсфорд.

- реклама -