Крис Фрум
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Льо Монд: Фрум няма да бъде допуснат до Тур дьо Франс

Шампионът на Тур дьо Франс Крис Фрум няма да може да защити титлата си. Това твърди вестник „Льо Монд“, като се позова на вътрешна информация. Организатоът ASO ще се позове на член 28 от правилника, за да не допусна Фрум до старта. Той гласи, че „организаторът може да откаже участие в събитието на екип или някой от неговите членове, чието присъствие би било такова, че да навреди на имиджа или репутацията на ASO или състезанието“.

Британецът все още е разследван заради положителната си проба за салбутамол от миналогодишната Вуелта.  „Льо Монд“ твърди, че от отбора на четикратния победител Скай веднага са се свързали с арбитража на Националния олимпийски комитет на Франция (CNOSF). Изслушването ще се състои на 3 юли, само четири дни преди началото на Тур дьо Франс.

Разследването срещу Фрум продължава от декември и все още няма решение. Междувременно британецът спечели Джиро Д’Италия и така държи трите фланелки от големите обиколки. Той триумфира в тях в рамките на само десет месеца.

Тур-ът стартира на 7 юли

Обиколката на Франция започва на 7 юли във Венде и ще завърши на Шан-з-Елизе в Париж на 29 юли. Всеки един етап от най-голямото колоездачно състезание в света ще се излъчва на живо по „Евроспорт“.

- реклама -