Утрехт, стрелба, Холандия, мъж, трамвай

Задържаха трети заподозрян за стрелбата в Утрехт

Трети заподозрян е бил арестуван след стрелбата в трамвай в холандския град Утрехт вчера. Информацията е на вестник „Телеграф“, който се позовава на данни на полицията. Повече подробности не са известни.

Вчера бе арестуван предполагаемият стрелец, който уби трима души и рани петима други. За него се знае, че се казва Гьокмен Танис, роден е в Турция и е на 37 години.

По-късно е задържан и втори заподозрян, но и за него не бяха дадени подробности.

Все още не са ясни мотивите на нападателя

Първоначално беше обявено, че действията на стрелеца са „терористичен акт“, но на пресконференция по-късно през деня прокуратурата не потвърди това.

Проверява се дали Гьокман Танис не е действал по лични подбуди, а не с политически мотиви.

47-годишна жена, която съди Танис за изнасилване, го определи пред медиите като „луд, наркоман и психопат“ и каза, че според нея извършителят не е терорист.

След като стреля в трамвая и избяга, Гьокман Танис се укриваше от властите няколко часа, преди да бъде арестуван в квартал на Утрехт на около 3 километра от местопрестъплението.

Веднага след стрелбата Холандия обяви най-висока степен на тревога, което активира мерки като затваряне на училищата и охрана на ключови обекти от паравоенни отряди на полицията.

Малко по-късно степента на опасност беше намалена.

Знамената ще са свалени наполовина в Холандия днес

Знамената в Холандия ще са свалени наполовина в знак на почит към жертвите, обяви премиерът на страната Марк Рюте.

- реклама -