Гокман Танис, стрелец, Утрехт предупреждение,

Трима убити и девет ранени след стрелбата в Утрехт. Полицията издирва турчина Гокман Танис – Снимки

Трима са убитите и 9 ранените при стрелбата в трамвай в холандския град Утрехт.

Това съобщи кметът на града.

Някои от пострадалите са в критично състояние.

За момента няма данни за загинали или пострадали българи.

Холандската полиция, разследваща инцидента в Утрехт, е идентифицирала заподозрения за стрелбата.

Официалните лица твърдят, че търсят 37-годишен мъж, роден в Турция, на име Гокман Танис. В момента се провежда операция в жилищна сграда близо до инцидента.

В Туитър те публикуваха кадър от камера за видеонаблюдение на трамвая.

Гокман Танис, стрелец, Утрехт предупреждение,

Тя е придружена с надпис „не се приближавай.“ Полицията предупреди, че мъжът е изключително опасен и ако хората го видят да не го доближават, а да съобщят за него.

Снимката е направена около 10:41 часа – около четири минути преди инцидента със стрелбата в трамвая на площад „24 октомври“.

Източник съобщава, че Танис по-рано е бил задържан от правоохранителните органи на кралството по подозрения във връзки с терористичната групировка „Ислямска държава“.

Това съобщава турската редакция на BBC, позовавайки се на турски предприемач, живеещ в Утрехт.стрелба Утерехт мъж трамвай„Преди няколко години той беше задържан по подозрения във връзки с „Ислямска държава“, но след това го пуснаха. Той не беше част от турската общност (в Холандия), а по-скоро беше самотник“, твърди цитираният източник.стрелба Холандия Утерехт мъж трамвай

Властите призоваха жителите на Утрехт да останат у дома след днешната стрелба в холандския град.

В цяла Холандия са засилени мерките за сигурност на правителствените учреждения, железопътните гари, самолетите и джамиите. Затворени са всички пътища, по които се стига в Утрехт. Властите наредиха училищата да не пускат децата навън, затворен е и градският университет.

Заради днешното нападение холандските политически партии преустановиха кампаниите за насрочените за сряда провинциални избори, които ще определят състава на горната камара на холандския парламент.

- реклама -