Вижте 8 неща, които са забранени в Америка – за разлика от оръжията

Последната масова стрелба в американско училище, приключила със 17 жертви, отново съживи споровете за по-строгия контрол над оръжията в страната.

И докато в някои щати можеш да купиш неограничен брой оръжия без разрешително, следващите 8 неща ще се окажат по-трудно достъпни от полуавтоматичната пушка:

1. Шоколадови яйца Kinder

Звучи абсурдно, но е факт. Американската агенция за контрол на храните и лекарствата забранява разпространението на шоколадовите изкушения заради играчките в тях, които, ако бъдат погълнати, могат да доведат до задушаване.

Америка

2. Хагис (Haggis)

И тук основна намеса има Агенцията по храните и лекарствата. Хагис е традиционно шотландско ястие, което се прави от агнешки дреболии. В Америка не се допускат продукти, съдържащи агнешки дроб.

3. Перка от акула

Перките от акула са традиционен деликатес в Китай, но в Калифорния са забранени от 2011 г. Причината е, че въпреки премахнатите перки, акулите се връщат в океана и има голяма вероятност да не оцелеят заради ограничените движения, които могат да извършват.

Америка

4. Нигела Лоусън

Нигела Лоусън е британска журналистка и авторка на редица книги. През 2014 г. на Лоусън е забранено да се кажи на самолет от Англия за Америка заради публичното самопризнание, че употребява наркотици. Малко по-късно забраната е вдигната заради кулинарното шоу The Taste, на което Лоусън е водеща.

Америка

5. Прекалената показност в рекламите

Множество постери и реклами са били свалени от публичното пространство заради неподходящо съдържание. Постерът на Sin City 2 с Ева Грийн е типичен пример.

6. Речници

През 2010 г. след оплакване от страна на родителите десетото издание на речника на Merriem-Webster е забранено за употреба в училищата в Южна Калифорния, защото имало вероятност децата да прочетат определението за „орален секс“.

Америка

7. Продължителните игри на „Бинго“

В Северна Каролина е забранено игрите „Бинго“ да продължават повече от 5 часа,  освен ако не се провеждат на състезание/изложение.

Америка

8. Предизвикателството Ice Bucket

Департаментът на САЩ забранява на своите дипломати да участват в Ice Bucket Challenge, подкрепящо изследванията в областта на ALS, както и в други подобни предизвикателства. Говорителят на Държавния департамент Мари Харф обяснява, че държавните служители, например посланици, нямат право да участват в подобни инициативи, независимо колко благородна е каузата.

Източник: Independent

- реклама -