Развод на века: Съпругата на Джеф Безос ще получи 70 млрд. долара

Джеф и Макензи Безос вече обявиха, че се развеждат. Делото ще се гледа във Вашингтон. Двойката няма предбрачен договор.

Щатът Вашингтон, където Amazon е основана и двойката има дом – е щат със собственост на общностите, което означава, че цялото имущество и дълг, придобити по време на брак, ще бъдат разделени равностойно от съда, ако двойката не може да договори споразумение.

Всички активи, придобити по време на брака от един от двамата съпрузи, се разделят по равно, когато няма предбрачен договор.

Това ще направи Макензи Безос най-богатата жена в света, с богатство от 70 милиарда долара.

54-годишният Безос има богатство на стойност 137 млрд. долара според индекса Bloomberg Billionaires, който класира 500-е най-богати хора в света. Той притежава около 16% от търговеца на дребно, както и Washington Post и Blue Origin.

Разводът може да промени глобалната класация на милиардерите. Ако двойката раздели натрупаните пари по равно, това може да направи от Макензи, на 48 години, най-богатата жена в света с 69 млрд. долара. Това би могло да върне съоснователя на Microsoft Corp. Бил Гейтс, който в момента има богатство от 92,5 млрд. долара, отново на мястото най-богат човек на планетата. Безос надмина Гейтс през октомври 2017 година.

 

- реклама -