Джеф Безос

Най-богатият човек в света се развежда

Основателят на Amazon Джеф Безос, класиран за най-богатия човек в света, съобщи в Туитър, че той и съпругата му Маккензи се развеждат след дълга раздяла.

„Ние искаме да информираме хората за развитието на живота ни. Както нашето семейството и близките ни приятели знаят, след дълъг период на любoв и раздяла, ние решихме да се разведем и да продължим да споделяме живота си като приятели“, се казва в съвместното съобщение на 54-годишният милиардер и 48-годишната Макензи Безос.

Джеф и Маккензи Безос бяха заедно цели 25 години

„Въпреки че етикетите може да са различни, ние оставаме семейство и оставаме скъпи приятели“, категорични са те, като заявяват също, че се чувстват „невероятно щастливи“, че са прекарали толкова дълго време заедно.

Двойката, която има четири деца, се среща, докато работи в хедж фонда DE Shaw преди Безос да основе Amazon. Маккензи е автор на две книги и става един от първите служители на компанията на съпруга си.

Джеф Безос е класиран за най-богатия човек в света от „Форбс“ и „Блумбърг“.

Тази седмица Amazon надмина Microsoft и стана най-голямата публично търгувана компания в света по пазарна капитализация.

- реклама -