Продават на търг вещи на принцеса Леа и майка й

Колекция от вещи на покойните актриси Кари Фишър и Деби Рейнолдс ще бъде продадена на търг.

Двете холивудски икони починаха ден една след друга през декември миналата година.

Кари почина от сърдечен удар на 60-годишна възраст на 27 декември. Нейната майка Деби беше покосена от инсулт ден по-късно на 84 години.

Сега колекция от близо 1500 лични вещи на двете актриси ще бъде продадена този септември. На сайта на аукционната къща „Profiles in History“ Тод Фишър, синът на Деби и брат на Кари, написа, че продажбата отговаря на желанието на неговата майка част от притежанията й да бъдат споделени с нейните почитатели. „Моята майка и сестра ми бяха изключителни колекционерки, те натрупаха невероятни и разнообразни колекции по време на житейския си път. Обемът и обхвата на тяхната колекция си съперничи с повечето музеи. Така че, за да спазим желанието на моята майка, решихме да споделим част от тяхната колекция с техните приятели и фенове“, написа Тод.

„Profiles in History“ съобщиха също, че част от събраните средства ще бъдат дарени на две неправителствени организации. Първата „The Thalians“ е основана от Деби Рейнолдс и се бори със стигмата на психическите заболявания. Втората „The Jed Foundation“ е избрана лично от дъщерята на Кари Фишър Били Лурд и също се занимава с проблемите на психичното здраве.

Сред вещите, които ще бъдат продадени, са рубинените пантофки на Рейнолдс от филма „Магьосникът от Оз“, столът на Кари, на който седи по време на заснемането на „Завръщането на джедаите“, макет в реален размер на робота C-3PО и много други. Новината идва на фона на съобщение, че имение, принадлежало на Кари и Деби, скоро също ще бъде продадено на търг.

- реклама -