Фаталният самолет Ту-154, който се разби в Черно море

Откриха над 1500 отломки от разбилия се руски самолет

Над 1500 отломки от самолета Ту-154 на руското министерство на отбраната са открити на мястото на катастрофата в Черно море. Това съобщи източник от силовите структури, предаде ТАСС.

Намерени са общо „1547 фрагмента и отломки от самолета, около една трета – 567, са извадени на повърхността“, уточни събеседникът на агенцията.

Според оперативния щаб спасителите са открили до момента 15 тела и 223 части от тела на загинали – 92-мата души на борда на машината, катастрофирала на 25 декември край Сочи. Тринайсет от телата са доставени в Москва.

Двете черни кутии, разположени в опашната част на самолета – т. нар. параметрични самописци, още не са извадени от водата, уточни източникът. По-рано бе открит и доставен в Москва самописецът, регистриращ разговорите в кабината.

Източник, близък до разследването, съобщи по-рано за ТАСС, че проучването на записите може да трае до няколко седмици в зависимост от състоянието на лентата.
Следственият комитет на Русия образува наказателно производство във връзка с катастрофата, съобщи по-рано говорителката на федералното следствие Светлана Петренко.

Източник: БТА

- реклама -