Orlando

Най-малко 50 жертви и 53 ранени при стрелбата във Флорида

Най-малко 50 души бяха убити и 53 бяха ранени при стрелбата в нощен гей клуб в Орландо, щата Флорида, предаде CNN.

Стрелецът беше ликвидиран от силите за сигурност, а ФБР работи и по версията за тероризъм, след като стана ясно, че убитият стрелец е имал симпатии към ислямизма. Следователите се опитват да изяснят какви са били мотивите на тежко въоръжения нападател.

Името на стрелеца вече е известно. Това е Омар Матин, гражданин на САЩ, преселник от Афганистан, съобщи американският конгресмен Питър Кинг.

„Доколкото ми е известно той е от Афганистан и е преминал подготовка по владеене на оръжие“, добави Кинг.

 

Orlando

Междувременно президентът на САЩ Барак Обама разпореди да бъде оказана федерална помощ на местната полиция, съобщи прессекретарят на Белия дом Джош Ърнст.

Полицията обяви, че ще има нужда от време, за да установи самоличността на жертвите. За повече информация по случая, който американските медии определят като най-жестоката масова стрелба в историята, беше открита и специална гореща линия.

Orlando

Властите в Орландо, Флорида, въведоха извънредно положение в целия щат. Режимът на извънредно положение позволява на властите да се обърнат за помощ към федералното правителство на САЩ.

Новата кървава драма в Орландо се разигра само ден след убийството на младата американска певица Кристина Грими. Според полицията няма връзка между двете престъпления.

- реклама -