Кирил Петков си почива в Гърция, чакат го за преговорите на ПП с ГЕРБ

Кирил Петков отишъл да кара кайт в Гърция, всички го чакат за преговорите на ПП с ГЕРБ

Почивка в Гърция на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков бави началото на лидерските разговори между ПП-ДБ и ГЕРБ по сключването на споразумение, което да изглади противоречията между подкрепящите правителството партии, пише „24 часа“.

Семейството на Петков е на почивка на гръцкия остров Лефкада, стана ясно от публикация във фейсбук на съпругата му Линка Петкова. „Гледката тази сутрин“, написа тя към снимка на романтичен пейзаж с море.

Почивката на Петкови обаче няма да е много дълга, защото са заминали за Лефкада заради прогноза за силен вятър, който позволява на Кирил Петков да покара кайт-сърф. Лефкада е едно от любимите места за кайт-сърф наблизо. „Кирил Петков започва да кара сърф на 9 г., след това избира кайта, защото с него може да скача високо над вълните. Кирил дава и първите уроци по кайт на третия съосновател на ПП – Даниел Лорер.“ Така описват страстта му към този спорт в сайта на „Продължаваме промяната“ миналата година.

„Като си дойдат от там, където са отишли, ще се срещнем и ще продължим“, коментира в събота и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по адрес на партньорите си от ПП-ДБ.

Лидерските разговори бяха поискани именно от водената от Кирил Петков коалиция в края на миналата седмица. Тогава се появи разрив с ГЕРБ заради назначенията на нов управител на БНБ, шеф на Сметната палата и на Здравноосигурителната каса. В спора Борисов замеси и желанието на ПП да овладеят ДАНС като назначат за председател на контраразузнаването депутата си Петър Петров. А впоследствие от ГЕРБ обвиниха партньорите си, че спират техни предложения за зам.-министри. От ПП-ДБ обаче твърдят, че всеки човек, предложен от вицепремиерката Мария Габриел е назначен.

Общ борд за назначение на регулаторите, спазване на вече одобрената законодателна програма, приемане на Пътна карта за реформите в съдебната система и конституционните поправки, реформа в службите, приемане на решение за КПКОНПИ, преработка в Изборния кодекс и приемане на Обща позиция за законността на референдума на Възраждане, са седемте условия на ПП-ДБ към ГЕРБ. От партията на Борисов обаче заговориха за договаряне на голямо коалиционно споразумение.

- реклама -