Навални, филм, Путин, дворец

Филмът на Навални за двореца на Путин е гледан над 100 милиона пъти

Документалният филм на Навални „Дворец за Путин“ е бил гледан над 100 милиона пъти в „ЮТюб“.

Това сочат данни от днес на платформата за споделяния на видео, предаде Ройтерс.

Филмът показва и разказва за помпозната и строго охранявана резиденция на Владимир Путин на брега на Черно море, за която руският президент твърди, че не е негова. Дворецът е изграден в италиански стил, а имението разполага с подземна хокейна площадка, както и с казино, плувен басейн, театрален салон и т.нар. аква-диско. Последното название е вдъхновило създаването на музикален видеоклип с името „Аквадискотека“, привлякъл досега три милиона гледания в „ЮТюб“, предаде БТА.

Навални бе арестуван незабавно при завръщането си в Москва от Германия, където се възстановяваше от отравянето. Сега той излежава 30-дневна присъда за нарушения на условна присъда по дело, което според него е изфабрикувано.

Миналата седмица той пусна в мрежата новия си филм „Дворец за Путин“ и призова съмишлениците си да излязат на протести срещу режима – нещо, което се случи в събота в много руски градове и беше посрещнато с насилие от полицията. Приближени на Навални продължават да рекламират филма в опит да накарат хората за нови демонстрации, този път в неделя.

Президентът Путин категорично отрече да има дворец.

- реклама -