Путин, Навални, дворец, отговор

Путин отговори на Навални: Нямам дворец! – Видео

Руският президент Владимир Путин отрече да притежава дворец.

Миналата седмица в интернет бе разпространен филм озаглавен – „Дворецът на Путин: Историята на най-големия рушвет“. Филмът има рекордна гледаемост – над 86 милиона са го гледали за 5 дни.

В разговор с руски студенти Путин коментира филма на Фонда за борба с корупцията на Алексей Навални.

„Нищо от показаното в този филм, не принадлежи нито на мен, нито на близките ми роднини. И никога не е принадлежало. Ни-ко-га!…В съвременния свят, когато става дума за обекти, струващи милиони, а може би и милиарди, винаги, някъде, по някакъв начин, за продължително време остава следа. Тази „информация“ се върти повече от 10 години, просто са решили да съберат всичко на едно място и да го пуснат в интернет, филми, някакви видео програми“, каза още Путин.

 

Вместо това обаче са публикувани снимки, на които се вижда как Путин плува бътерфлай в някакъв басейн, в който никога не е бил.

„Не знам какъв е този басейн, но плувах по този начин в Енисей през 2016 г.“, каза президентът и обясни, че в случая става въпрос за монтаж.

„Скучно е, момичета! Да бяхте измислили поне още нещо“, допълни той, цитирайки реплика от „Дванайсетте стола“ на Илф и Петров.

Путин подчерта, че познава някои от споменатите във филма лица – някои от тях са приятели или бивши колеги, далечни роднини или познати.

„Има и хора, които изобщо не познавам, никога не съм ги виждал, не се познавам с тях“, каза той.

Разбирам, че те не искат да стоят близо до мен, защото който и да се появи наблизо, веднага попада под ударите на санкции“, добави президентът.

Задържането на Навални предизвика масови протести в цяла Русия. Арестът му бе остро осъден от западните страни и САЩ. Руското външно министерство отвърна на удара, като заяви, че американски дипломати са публикували протестни маршрути преди демонстрациите и ги обвини в насърчаване на „марша на Кремъл“.

Навални, който е държан в затвор с висока степен на сигурност в Москва, благодари на привържениците си. Набързо организиран съд го затвори за 30 дни за предполагаемо нарушаване на условията за условно освобождаване.

44-годишният Навални стана известен преди десетилетие и се превърна в централната фигура на руското опозиционно движение, организиращо големи улични протести срещу корупцията и изборните измами.

- реклама -