Зеленчук ни помага да отслабнем светкавично

Зеленчуците може и да не са най-любимата храна на много хора, но един от тях може да ни помогне да отслабнем светкавично.

Китайското зеле е нискокалорична храна -100 грама от този продукт съдържа само около 13 калории.

То отдавна се смята за една от най-здравословните храни за отслабване. Притежава много свойства – насърчава загубата на тегло и помага за поддържане на здравословен начин на живот. Това съобщава изданието The Health Site.

Ползи от китайското зеле за отслабване  

Първо, китайското зеле е нискокалорична храна. Това го прави идеален избор за тези, които искат да отслабнат. Както знаете, за да отслабнете, трябва да приемате по-малко калории, отколкото изгаряте през деня.

Второ, китайското зеле е богато на диетични фибри. Фибрите са съществена част от здравословната диета. Причината е, че помагат за нормализиране на храносмилателната система и поддържат усещането за ситост за по-дълго време. Яденето на китайско зеле помага за нормализиране на чревната подвижност и предотвратява запек. Това също има положителен ефект върху процеса на отслабване.

На трето място, китайското зеле е източник на витамини и минерали. Съдържа значително количество витамин С, който има антиоксидантни свойства и помага за укрепване на имунната система. Освен това китайското зеле съдържа минерали като калий и фолиева киселина, които играят важна роля за поддържане на здравето и нормализиране на метаболитните процеси в организма.

За да се постигнат желаните резултати, този продукт трябва да се включи в диетата

поне два пъти седмично. 

Оптималното количество би било порция от 200 грама. Това ще осигури хранителните вещества, от които се нуждаете, ще създаде усещане за ситост. Без да ви кара да консумирате излишни калории.

Китайското зеле е незаменим продукт за отслабване. Поради ниското съдържание на калории, високото съдържание на фибри и богатия състав на витамини и минерали. Използването на този продукт ще ви помогне да отслабнете. Да поддържате здравето си. И да постигнете желаните резултати в борбата с излишните килограми, отбелязва изданието. Листата на китайското зеле съдържат лактуцин. Това вещество има благоприятен ефект върху метаболизма, нормализира кръвното налягане и укрепва стените на кръвоносните съдове.

Освен това съдържа рядка лимонена киселина –

естествен антиоксидант, който забавя процесите на стареене в организма и спомага за поддържането на еластичността на кожата. Китайското зеле помага за производството на червени и бели кръвни клетки. Това е важно за хората, страдащи от анемия. Витамините А и К, съдържащи се в този зеленчук, подпомагат производството на родопсин. Това вещество влияе върху съсирването на кръвта и е отговорно за качеството на зрението на тъмно. А наличието на магнезий и желязо помага за намаляване на риска от инсулт и инфаркт, пише Actualno.com.

- реклама -