Задържаха кандидат-депутат, шофирал дрогиран (обновена)

Задържаха кандидат-депутат заради шофиране дрогиран. Той е бил пратен в ареста на Шесто управление в Пловдив, но в последствие освободен, предава „24 часа“.

Чавдар Бахчевански, който е на 20-то място в пловдивската листа на „Възраждане“ е бил спрян от патрул, докато шофира. Тестът му за наркотици се оказал положителен, съобщава „Трафикнюз“. Бахчевански е на 20-о място в пловдивската листа на „Възраждане“.

„Има такава ситуация“, са потвърдили пред „24 часа“ от полицията. Те са обяснили, че по време на проверката той не е информирал униформените, че е кандидат-депутат, за което се ползва с временен имунитет.

„Служителите на реда не разполагат с единен електронен регистър на кандидатите за народни представители, за да проверяват кой какъв е. Той също не е обявил, че е от претендентите за членове на парламента“, допълниха от МВР.

След като се разбрало, че участва в кандидат-депутатска листа, той е бил освободен. Отговорност може да му се търси, ако ЦИК свали имунитета му.

Важни новини за изборите

В същото време от „Възраждане“ отрекоха тестът на Бахчевански да е положителен и заявиха, че това е „поредната клеветническа кампания“.

„По повод на разпространената фалшива новина, Чавдар Бахчевански посети медицинска лаборатория, за да му бъде направен кръвен тест за наркотици. Резултатът разбира се е отрицателен и го публикуваме тук. Още утре „Възраждане“ ще изпрати писмо до МВР, с което ще поиска тестовете, които ползва полицията, да бъдат проверени за достоверност. Ние спазваме закона и никой не е над него. „Възраждане“ категорично се противопоставя на използването на държавни институции като репресивна бухалка срещу граждани, бизнес и опозиционни политически партии“, написаха оттам.

- реклама -