Румен Радев, избори, обръщение, гласуване

За хората в Родопите най-голямата ценност са мирът и разбирателството, смята президентът Радев

Независимо, че са на кръстопът на различни култури, религии и цивилизации, хората в легендарната Родопа планина и днес продължават да съжителстват в дух на взаимно уважение и разбирателство и това е най-ценното. Това е заявил президентът Румен Радев в приветствие към жителите и гостите на село Чепинци, където е открил празника с наслов „Минало, настояще и бъдеще“, информират от прессекретариата на държавния глава.

Тук от векове кипи живот, възникват култури, утвърждават се традиции, пишат се страници от историята на света, е посочил президентът. По думите му не е случаен и един от символите на селото – чешмата-паметник „Гълъб“, която напомня за мъдростта на предците ни, за тяхната толерантност и за завета им, че най-голямата ценност са мирът и разбирателството.

„Има нещо, което стои много по-високо от всякакви партии и политици и това е здравият български корен, силният непреклонен български дух, който именно тук, в своята крепост, е просъществувал през вековете“, е заявил още президентът.

Той е поздравил жителите и местното ръководство за образователните постижения на Чепинци, за които през последните години цяла България е научила.

Източник: БТА

- реклама -