За ЧНГ: Празнични куршуми удариха два пътнически самолета, плаващ клуб потъна в Белград

За ЧНГ: Празнични куршуми удариха два пътнически самолета, плаващ клуб потъна в Белград. Уникално посрещане на Новата 2023 г.

Два цивилни самолета на ливанската авиокомпания

MEA са били повредени от случайни куршуми по време на празнуването на Нова година в Бейрут, съобщи ливанската телевизия Al Jadid.

„Два самолета Airbus A321 neo на компанията MEA бяха повредени от случайни куршуми. И двата самолета се намират на международното летище „Рафик Харири” в Бейрут“, съобщи медията. Отбелязва се, че граждански самолети са били повредени в резултат на безразборна стрелба във въздуха по време

на празнуването на Нова година в ливанската столица.

Не за пръв път цивилни самолети са повредени по време на излитане или кацане на летището в Бейрут в новогодишната нощ. То се намира близо до гъсто населените райони на южните предградия на Бейрут. Ливанските власти и партийни лидери многократно са призовавали гражданите да се въздържат

от стрелба с автоматични оръжия

по време на празници и обществени събития заради опасността от заблудени куршуми, от които често умират минувачи.

В същото време популярен

плаващ нощен клуб в Белград е потънал

снощи по време на новогодишно тържество, съобщиха сръбски медии.

Според информация на сайта Телеграф е пострадала млада жена, чийто крак е ранен. Гостите са били своевременно евакуирани и няма жертви.

Нощният клуб „Freestyler“ е започнал да потъва малко след полунощ, докато присъстващите празнували началото на новата година.

Плаващата платформа се килнала

и бързо започнала да се пълни с вода, като повече от половината ѝ е била потопена. В социалните медии бяха разпространени кадри на бягащи хора, газещи във вода.

„Първоначално не разбрахме какво се случва.

Сградата се наклони и после започна

да нахлува вода. Беше ужасяващо, момичета около мен започнаха да крещят от ужас. Започнахме да бягаме навън една след друга“, разказва момиче, присъствало на място по време на събитията.

Полицията и линейки пристигнали незабавно след подаването на сигнала.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено