Вижте как войник бяга от Северна Корея (ВИДЕО)

ООН публикува видео, на което е заснето бягството на войник на Северна Корея. Кадрите показват, че бившите другари на дезертьора са нарушили примирието на Корейския полуостров, пише германското издание Der Spiegel.

След бягството на войника на Пхенян в Южна Корея Командването на силите на ООН алармира, че севернокорейски войник е преминал границата и е навлязъл на територията на южната съседка на изолираната комунистическа държава.

В почти седемминутния видеоклип може да се види как на 13-ти ноември севернокорейският войник се придвижва най-напред с военен джип до границата, след което слиза от него и започва да бяга.

Той е последван от няколко севернокорейски войници до самата военна граница, като дори я пресичат. След няколко метра преследвачите се обръщат и се насочват обратно към територията на Северна Корея.

Избягалият севернокорейски войник бе сериозно ранен при преминаването си на юг. Кадрите показват как се свлича на земята, след което трима военнослужещи на Сеул му се притичват на помощ и го изтеглят.

- реклама -