Цацаров дава Петков държавното обвинение

Шефът на КПКОНПИ Сотир Цацаров поиска от държавното обвинение да извърши проверка за неговите действия и твърденията на Кирил Петков. Причината е, че думите на премиера „навеждали на извод за извършено престъпление“.

Това са заявили от КПКОНПИ в отговор на въпрос на Dir.bg как биха коментирали намеренията на Петков Цацаров да бъде предаден на държавното обвинение.

На 14 януари на Цацаров му бе връчен акт, с който му се отнема достъпа до класифицирана информация, заради ненадеждност. Това стана броени часове, след като той обяви, че ще подаде оставка до началото на март. Съобщението за отнемането на достъпа на шефа на КПКОНПИ до секретна информация дойде от Кирил Петков.

На 16 януари Петков в интервю пред телевизия bTV заяви, че има последствия от изнесената от Цацаров класифицирана информация. Посочи също, че случаят вероятно ще бъде предаден на държавното обвинение.

В иска си до държавното обвинение Цацаров заявява още, че обжалва акта за отнемане достъпа му до класифицирана информация. Посочва и че сигналът му не е свързан с процедурата по обжалване. Той касаел само „публично заявените твърдения на г-н Петков за евентуално престъпно поведение“.

По-рано днес Сотир Цацаров депозира оставката си в деловодството на НС.

- реклама -