Трявна под вода – какви са щетите? (Снимки)

В Трявна, където снощи пороен дъжд наводни частни имоти и нанесе щети на инфраструктурата, продължава отводняването и разчистването на падналите клони и дървета.

Няма бедстващи хора. Общината ще търси помощ от правителството за справяне с щетите от водното бедствие.

Над 60 литра дъжд на квадратен метър са паднали над Трявна в късния следобед вчера. Прелели са дерета, на места река Тревненска е излязла от коритото си.

Наводнени са много частни домове, а щетите са за стотици хиляди левове, посочи кметът Силвия Кръстева:

„Инфраструктурата също е поразена в голямата си част, включително има ремонти, които са извършени скоро, но положението с частните имоти е най-притеснителното. Разбира се, и в селските райони има и отделни свлачищни ситуации се наблюдават“.

Вследствие на водната стихия е бил наводнен районът на ЖП гарата, но железопътният транспорт вече се движи, а отводняването е приключило.

Електроподаването не е било прекъсвано.

Днес екипите на Гражданска защита и на пожарната служба, с подкрепа от Габрово, продължават да отводняват и да разчистват падналите клони и дървета.

В справянето със ситуацията помагат и доброволци. Очаква се след час на заседание на Общинския оперативен щаб да бъдат съобщени обобщени данни за нанесените от пороя щети.

- реклама -