Америка

Tръмп в Давос: Америка на първо място не означава само Америка, отворени сме за бизнес

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предложи на света „приятелството и партньорството” на Америка при първото си появяване пред световния бизнес елит в Давос, като изтъкна: „Америка на първо място не означава само Америка”.

„Светът очаква съживяването на силна и благоденстваща Америка. Америка е отворена за бизнес и ние отново сме конкурентни”, добави Тръмп в речта си пред Световния икономически форум.

Тръмп каза на аудиторията от политици и лидери в промишлеността, технологиите и финансите, че през първата година от неговия мандат САЩ са по-привлекателни от всякога за чужди инвестиции.

Американският президент обаче предупреди: „Не можем да имаме свободна и отворена търговия, ако някои държави се възползват от системата за сметка на други. Подкрепяме свободната търговия, но тя трябва да е честна и реципрочна. САЩ няма повече да си затварят очите за нечестни търговски практики”, посочи той.

Нападките на Тръмп срещу „злостните” медии предизвикаха дюдюкане в Давос

Президентът на САЩ Доналд Тръмп чу дюдюкане от елитната публика на Световния икономически форум в Давос, когато в речта си нападна медиите, окачестви ги като „злостни” и ги обвини, че съобщават „фалшиви” новини.

„Преди да стана политик не си давах сметка колко противна, колко подла, колко злостна и колко фалшива може да бъде пресата”, каза Тръмп и чу дюдюкане от залата, в която седяха стотици делегати.

- реклама -