Фейсбук, новини, регулация, избори,фалшиви новини

Социалните мрежи се нажежиха след новината за санкции срещу Божков и Пеевски

Санкциите на САЩ по закона „Магнитски“ срещу Пеевски и Божков са най-коментираната тема в социалните мрежи. Някои направиха връзка с оставката на Елена Фичерова, а други се изненадаха, че са „блокирали авоари на спонсорите на миналогодишните улични разпивки по жълтите павета“.

„Кой подаде оставката на шефката на кабинета на Бойко Рашков? Според злите езици оставката на човека на Черепа в МВР е написана не от Елена Фичерова, а от зам.-министъра на вътрешните работи Енчо Мирчев. А на него му е диктувана от негласният кукловод, който командва Рашков и цялата монтирана в МВР клика. И е свързана със санкциите на САЩ срещу Васил Божков.“, написа в свой пост журналистът Стефан Ташев.

В друг свой пост той пита „ДБ и Мутрите кога ще организират протест срещу американското посолство заради санкциите срещу Божков и Пеевски?“

„Я, братята американци наложили санкции и блокирали всякакви авоари на територията на САЩ на спонсорите на миналогодишните улични разпивки по жълтите павета. Техни, хм… сътрудници заеха де що има „изринат“ пост и службица. Даже министри и шефове на кабинети станаха.“, коментира в профила си във Фейсбук Петьо Блъсков.

 

- реклама -