Сампдория

Собственикът на Лийдс купи закъсалия Сампдория

Консорциум, включващ мажоритарния собственик на английския Лийдс Юнайтед – Андреа Радрицани, и неговия бизнес партньор Матео Манфреди, финализира сделката по купуването на закъсалия финансово италиански Сампдория.

Тимът от Генуа, който изпадна от Серия А за първи път от повече от десетилетие, беше заплашен от банкрут. Според оздравителния план новите управници ще вложат 40 милиона евро за стабилизирането му.

„Много сме развълнувани, че финализирахме придобиването на този невероятен клуб. Сампдория е спасен и се радвам за всички, които страдаха заради проблемите на отбора. Благодаря на хората, които работиха неуморно, за да се осъществи тази сделка. Нямам търпение да започнем работа“, коментира Радрицани.

Радрицани купи контролния пакет на Лийдс Юнайтед през 2017 година за 45 милиона лири. Очаква се той да продаде своя дял от 56% от английския клуб на американската компания 49ers Enterprises. Собствениците на популярния отбор по американски футбол и петкратен шампион в НФЛ на САЩ Сан Франсиско 49-ърс вече притежават 44 процента от Лийдс и с новата сделка, който се очаква да бъде финализирана до края на годината, ще придобият всички акции на тима от „Елънд Роуд“.

Лийдс отпадна от Висшата лига, но това не се очаква да промени намеренията на 49ers Enterprises.

- реклама -