След щателна проверка: Трамвайните релси на бул. Цар Борис III не са криви (Видео)

След щателна проверка: Трамвайните релси на бул. Цар Борис III не са криви. Младата журналистка от БНТ Флора Стратиева реши да направи проверка по един нашумял скандал от последните дни. Става дума за „изкривените“ трамвайни релси на Борис Бонев на бул. Цар Борис III.

Флора Стратиева направи обстоен преглед с видео на въпросния участък и след щателна проверка констатира, че няма нито една крива релса, както твърди Бонев.

Припомняме, че преди дни общинският съветник от „Спаси София“ реши да пусне снимка за която твърдеше, че показва „кривите“ трамвайни релси след ремонта на булеварда. След острите критики, че снимките на Бонев са манипулирани той пусна нова снимка, за която отново твърдеше, че релсите са криви. Тогава направи впечатление, че участъка рязко се е изправил и няма помен от първоначалната му снимка. От видеото на Стратиева става ясно пък, че няма нито една крива релса, както твърди Бонев.

Общинският съветник Борис Бонев рязко изправи трамвайните релси на бул. Цар Борис III. Само за няколко часа след като пусна фалшива новина за изкривени релси, през страницата на организацията си Бонев публикува нов фотос.

От фотосите е видно, че релсите са значително по-изправени и липсват странните извивки, които се забелязват в първата му „новина“.

Борис Бонев пак извади фалшиви снимки

Реакцията на Бонев идва след множеството коментари и атаки, че е се вижда манипулация в кривите релси, както и че релсите на въпросното трасе въобще не са в състоянието, за което твърди общинарят от „Спаси София“.

Интересен факт, който се лесно може да бъде забелязан и на новите снимки, които са от едно и също трасе снимано от Бонев е, че на едната се вижда крива, а на другата на същото място тя липсва. Все пак релсите са значително по-изправени за няколко часа.

Вижте още:

- реклама -