Марешки

След отхвърления референдум Марешки се кандидатира за президент

Аптечният бос Веселин Марешки все пак има намерение да се кандидатира за президент. Това стана ясно минути след като парламентът отхвърли провеждането на инициирания от него референдум.

Самият Марешки обяви, че гледа на своето явяване на вота за държавен глава като на референдум.

Марешки: „Очаквам много повече от половин милион гласа на президентските избори. С кандидатурата ми за президент ще направим своего рода допитване.“

Аптечният бос заяви, че след година ще инициира нов референдум, този път само с един въпрос. Той ще бъде само за въвеждане на регулация на пазара на горива, която ще доведе до по-ниски цени.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAМарешки обеща, че този път нещата ще бъдат много точно прецизирани и депутатите ще бъдат принудени да го разгледат. По думите му днес Народното събрание е отхвърлило не неговия референдум, а референдума, подкрепен от над половин милион българи.

Марешки: „За съжаление, оказа се, че тук по-голяма част не са народни представители, а представители на картелите, на тези, които ограбват българския народ и не му дават шанс да живее нормално. Тези политици, откъснали се от народа за някой друг лев повече в собствения си джоб са готови да продадат и децата си, и родителите си.“

Само 2644 подписа не достигнаха на бизнесмена, за да бъде обявен за задължителен, инициираният от него референдум. По закон това може да се случи при 400 000 подписа. Тъй като обаче, ГРАО е признала за валидни едва 397 356 от подписите, сега последната дума ще бъде на депутатите.

- реклама -