дебат, bTV, Луна Йорданова, АЛександър Томов, Николай Малинов, Волен Сидеров
кадър: bTV

Скандален кандидат-президентски дебат: Изгониха Луна от студиото след нападки и обиди

До скандал по време на кандидат-президентски дебат се стигна в ефира на bTV. Поканени да участват в него бяха Александър Томов, Николай Малинов, Луна Йорданова и Волен Сидеров. Споровете започнаха още преди началото на дебата.

Видял как екип на телевизията заснема Луна преди началото на предаването, Волен Сидеров отказа да участва в размяната на реплики. Той влезе в студиото, но не застана на подготвената за него банка. И попита водещата Мария Цънцарова защо екип на телевизията поставя акцент само върху един от кандидатите.

Цънцарова от своя страна отрече това да е истина и заяви, че екип е изчаквал пред студиото, за да заснеме тегленето на жребия за реда, по който ще отговаря на въпросите всеки от кандидатите. Александър Томов и Николай Малинов обаче също изразиха недоволство и потвърдиха думите на Волен Сидеров.

кадър: bTV

Кандидатът на „Атака“ в крайна сметка отказа да участва в дебата и той започна с трима кандидат-президенти.

След броени секунди обаче се стигна до нов скандал. Вместо да отговори по същество на въпроса какво би направила за справяне с COVID кризата като президент, Луна Йорданова нападна опонентите си и се нахвърли с обиди срещу тях:

„Чудя тези тримата какво правят в студиото, след като в продължение на години плячкосваха българския народ. Искам, уважаеми зрители, да видите какви са кандидатите за президент. Този, този и този и оня другия, който напусна студиото… Мястото им е в затвора. Аз искам да предложа закон за лустрацията и незабавно отстраняване на всички служители на държавна сигурност от постовете им в държавата“, заяви Йорданова.

След забележка от страна на водещата да отговори по същество на зададения въпрос обаче, тя продължи, обръщайки се към Александър Томов:

„Лупи, заповядай да се подпишеш, ако си съгласен за закон за лустрация“, обърна се Луна към Томов.

А след това отиде и до другия си опонент с думите:

„Искаме да попитаме и един шпионин. Г-н Малинов вие ще подпишете ли за лустация?“, попита Йорданова и Малинов.

Последваха забележки към нея както от страна на водещата Мария Цънцарова, така и от страна на двамата й опоненти. А Луна се обърна към зрителите с думите:

„Такива президенти ли искате, или искате хора, които ще спрат грабежа?“, обърна се Луна към зрителите.

Николай Малинов настоя да се спре с хулиганското поведение. Мария Цънцарова предупреди, че ако Луна не се върне към дебата, микрофонът й ще бъде премахнат. А малко след това тя беше помолена да напусне.

„Под достойнството ми е да бъда в едно студио с комунист и подлога“, каза на излизане Луна Йорданова.

Александър Томов пък отправи обвинения към телевизията, поканила участниците на дебат:

„Това е сценарий. Сценарий, който правите с една дама и който принизява всичко. Сама виждате колко грозна е тази сцена с облеклото й и с поведението. Унизително е за телевизията“, каза Александър Томов, обръщайки се към водещата на предаването.

Николай Малинов потвърди думите му. И така дебатът започна с двама от общо четирима поканени участници.

Видео от дебата може да видите ТУК.

- реклама -