симеонов животри търговия нерегламентирана

Шумът в курортите ни поевтинява българския туризъм, смята вицепремиера Симеонов

Шумът в курортите ни поевтинява българския туризъм. Това каза вицепремиерът Валери Симеонов днес в Поморие. По думите му в Слънчев бряг имало хотелиери, на които се налагало да плащат неустойки, тъй като заради шума туристи прекратявали почивките си.
Вицепремиерът днес е в курортното градче за срещи с представители на туристическия бранш. В срещата участваха още кметът на Поморие Иван Алексиев, директорът на ОДМВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов, главен инспектор Георги Куцаров, който е началник на местното полицейско управление и председателят на Общински съвет Поморие Адам Адамов.

Резултатите от снощната проверката за шума на Южния плаж в Слънчев бряг не били добри

Слънчев бряг

Макар да не бе забелязан с инспектиращите, вицепремиерът заяви, че е проверил лично четири заведения. Три били в нарушение, а едно от тях било затворено.

Както ви съобщихме по-рано, при снощните проверки децибел метърът показа данни между 80 и 90 децибела при допустими 85. Инспекторите измериха и фоновия шум, като се оказа, че дори морето е много шумно и е почти на ръба на закона – 62 децибела при позволени 65.

Симеонов съобщи още, че ще информира Министерството на туризма, РДНСК и Община Несебър за две заведения. Наемателите им са ги заградили без да имат разрешение за това. Закани се да им даде срок от 14 дни, за да разглобят конструкцията. А РДНСК – София другата седмица започва проверка на заведенията на Южен плаж – Слънчев бряг, добави още вицепремиерът.

- реклама -