Слънчев бряг

Сезонът на Слънчев бряг започна със замерване на шума по крайбрежните дискотеки – ВИДЕО

Тази нощ бяха направени проверки на няколко институции по култовите дискотеки на южния плаж в Слънчев бряг. Здравни инспектори начело с началника на РЗИ Бургас Георги Паздеров, инспектори на НАП и засилено полицейско присъствие се разхождаха из алеите и заведенията на култовия морски курорт.

Очаквано патрон на акцията бе Валери Симеонов, който обаче не присъства на проверките

Вицепремиерът беше обещал да присъства на големите събития в началото на сезона, за да замери шума, но така и не дойде в Слънчев бряг.

Точно в 2 ч. след полунощ, когато купонът бе в разгара, започнаха измервания на шума на различни места от плажната ивица и най-близкия хотел, като резултатите бяха над допустимите от разрешените.

Децибел метърът показа данни между 80 и 90 децибела при допустими 85. Инспекторите измериха и фоновия шум, като се оказа, че дори морето е много шумно и е почти на ръба на закона – 62 децибела при позволени 65.

Култовите пет заведения на южния плаж отвориха врати снощи, като за откриването край морето се стекоха хиляди хора. Проверки ще бъдат правени и през следващите дни и в други нощни заведения, които след 23 ч. са по-шумни от допустимото.

- реклама -