Хаджиев, СДВР ,охрана, мероприятия, Гешев

СДВР: Полицията е осигурила толкова служители на реда, колкото са необходими

Взели сме съвсем нормални мерки за сигурност, право пропорционални на мероприятията.

Това заяви Георги Хаджиев – директор на СДВР по повод провеждащите се в центъра на София демонстрации „За“ и „Против“ избирането на Иван Гешев за главен прокурор.

Хаджиев уточни, че на 27-ми септември е постъпило заявление за провеждане на митинг пред сградата на Висшия съдебен съвет за датата 24 октомври. То било от агенция ПИК и проявата била озаглавена като „Марш за законност“. На 9-ти октомври постъпило второ заявление за митинг от гражданско сдружение „Боец“ за митинг на същото място и на същата дата.

Тъй като имало съвпадение на „Боец“, било препоръчано да проведат своето събитие пред Съдебната палата.

Те нямат разрешение да протестират на Орлов мост.

Хаджиев уточни още, че полицията е осигурила толкова служители на реда за двете прояви, колкото са необходими.

По думите му ,полицията се отнася правопропорционално към всички масови мероприятия. „За всички мероприятия се вземат мерки за сигурност. С оглед обезпечаване на сигурността и да не се противопоставят двата протеста, сме взели такива мерки“.

По повод на двете жени, които се сбили на Орлов мост, шефът на СДВР добави, че в момента те са отведени в Първо районно управление, където се изясняват причините за боя, както и дали са от групата на протестиращите.

Проверен е периметърът около ВСС заради сигнала за бомба, продължаваме работа по установяване на телефонния номер на сигнала, заяви още Хаджиев.

Движението в центъра на София е затруднено заради протестните шествия в „За“ и „против“ кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. В централната част на столицата има множество задръствания. Междувременно протестът и контрапротестът все още продължават.

- реклама -