Samsung The Wall модулен монитор телевизор

Samsung представи The WALL – новият модулен телевизор

По време на технологичното шоу CES 2018 (Consumer Electronics Show) в Лас Вегас Samsung показа новия си 146-инчов телевизор, наречен The Wall.

Телевизорът разполага с MicroLED дисплей, който представлява алтернатива на OLED дисплеите, защото притежава както дълбоките, черни акценти, така и по-светлите.

Според анализатори самото им производство ще бъде много скъпо. От Samsung споделят, че телевизорите ще се предлагат в персонализиран размер. Това е възможно, защото дисплеят е съставен от множество малки модули, които може да бъдат подредени така, че да формират необичайни размери.

MicroLED дисплеят, благодарение на светодиоди със самостоятелно излъчване, позволява ярка картина, без да има нужда от подсветка.

От Sony през 2012 г. опитват да произведат телевизори, базирани на същата технология, но се оказва твърде скъпо.

Решението на Samsung да представят MicroLED телевизор ги поставя в пряка конкуренция с компаниите, решили да покажат OLED дисплеи.

MicroLED дисплеите са трудни за производство, защото всеки от светодиодите трябва да бъде поставят поотделно от машина върху слоя.

Устройството вероятно ще бъде с много висока цена, макар от Samsung да го обявяват като „потребителски продукт“. Все още не дават подробности за точната цена.

От компанията обещават, че следващото поколение smart – телевизори ще бъде по-интелигентно от всякога заради включването на гласовия помощник Bixby. Потребители дори може да помолят Bixby да покаже на дисплея вътрешността на хладилника Ви, стига той да бъде smart – хладилник с вградена вътрешна камера, отново произведен от Samsung.

Източник: BBC

 

- реклама -