Робърт де Ниро

Робърт де Ниро на 75! Един истински мачо в киното и живота!

Днес Робърт де Ниро става на 75 години!

Невероятно, но факт, любимецът на поколения празнува своя юбилей по-жизнен от всякога.

Де Ниро е не просто талант. Той е категоричен в позиции и перфекционист по отношение на роли. Може да бъде смешен, тъжен или страховит, да говори италиански, да качва килограми или дори да си изпилява зъбите, стига ролята му да изисква това.

През дългата си филмова кариера Де Ниро се е снимал в над 100 филма и е партнирал на звезди като Ал Пачино, Дъстин Хофман, Мерил Стрийп, Марлон Брандо, Шерън Стоун, мишел Пфайвър. Интересен факт е, че Робърт де Ниро е единственият , който получава Оскар за роля, изиграна и от друг велик актьор. Става дума за персонажът на Вито Корлеоне, в който се превъплъщава и Марлон Брандо.

Де Ниро е един от учредителите на кинофестивала Трайбека в Ню Йорк, основан с цел икономическо и културно възраждане на Манхатън след терористичните актове от 11 септември 2001 г. Фестът се провежда от 2002 г. ежегодно в квартала Трайбека в Манхатън и всяка година се посещава от 3 милиона души.

Робърт де Ниро получи през 2006 г. италианско гражданство заради италианските си корени.

Очакваме да го видим във „Бохемска рапсодия“, който ще излезе през есента и „Ирландецът“. Предстои и откриването на негова плоча на Алеята на славата в Холивуд.

Той има няколко брака и връзки, от които му се раждат няколко деца. От връзката с актрисата и певица Даян Абът има син Рафаел. От брака със стюардесата Грейс Хайтауър има син и дъщеря – Елиът и Хелън. Има и извънбрачни близнаци от връзката си с модела Туки Смит – Джулиан Хенри и Арън Кендрик.

Заклет демократ, той не се притесни да нападне Доналд Тръмп в момента на встъпването му в длъжност. Неотдавна той забрани на американския президент да посещава веригата от заведения „Нобу“, на които той е собственик заедно с японския шеф-готвач Нобу Мацухиса.

Известен е и с крилатите си фрази! Нашата любима е: Времето върви. Така че, каквото и да се каните да направите, направете го. Веднага. Не чакайте.

 

- реклама -