Есента идва с „Бохемска рапсодия“ и историята на Queen

Дългоочакваният биографичен филм за Queen излиза по кината тази есен.

„Бохемска рапсодия“ разказва историята на легендарната британска рок група, като се фокусира върху вокалиста Фреди Меркюри.

Носителят на „Еми“ Рами Малек играе ролята на харизматичния фронтмен, който почина от СПИН през 91-ва година.

Режисьори на филма са Брайън Сингър и Декстър Флечър.

Сюжетът обхваща 15-годишния период от сформирането на група „Queen“ до грандиозната благотворителана инициатива на 13 юли 1985 г. под надслов „Live Aid“.

В рамките на събитието са проведени едновременно два големи концерта на стадион „Уембли“ в Лондон и на стадион „Джон Кенеди“ във Филаделфия, съпътствани от по-малки концерти по същото време в тоговашните СССР, Югославия, Западна Германия, както и в Канада, Япония, Австрия, Австралия.

„Бохемска рапсодия“ е тържество и празнуване на „Queen“, на тяхната музика и на изключителния им фронтмен Фреди Меркюри, който се противопостави на стереотипите и разби статуквото, за да се превърне в един от най-обичаните артисти на планетата. Филмът проследява главоломното издигане на бандата чрез емблематичните им песни и революционния звук, шеметния стил на живот на Меркюри, който на моменти излиза извън контрол, и триумфалното им обединение в навечерието на „Live Aid“, когато Меркюри, изправен пред животозастрашаваща болест, води групата по време на едно от най-големите изпълнения в историята на рок музиката.

 Това е един процес, утвърждаващ музикалното наследство на една група, която винаги е била по-скоро семейство и която продължава да вдъхновява аутсайдери, мечтатели и любители на музиката до ден-днешен“, гласи краткият анонс към трейлъра.

Сценарият на дългоочакваната лента е написан от Антъни Маккартън.

Снимачната работа приключи през януари 2018 г. Разпространението на филма първоначално беше планирано от „20th Century Fox“ за 2 ноември 2018 г., а сега като нова премиерна дата е посочен 24 октомври 2018 г.

- реклама -