дясноцентристки

РБ: Ново правителство с дясноцентристки акцент би запазило стабилността

„За нас устойчивост, стабилност и сигурност означава да се търси вариант за използване потенциала на парламента и евентуално съставяне на ново правителство с десноцентристки акцент“.

Това заяви съпредседателят на РБ Найден Зеленогорски пред журналисти след края на заседанието на КСНС при президента.

Зеленогорски обясни, че четири часа политическите сили и президентът са разговаряли за много неща, но преди всичко за това как да запазят стабилността и сигурността в България.

Запитан дали РБ ще вземат мандат за съставяне на кабинет в рамките на 43-ия парламент, ако им бъде предложен, Найден Зеленогорски посочи, че най-вероятно утре ще има Изпълнителен съвет на РБ, на който ще обсъдят всички възможности.

„Най-страшното би било да хвърлим България в една жестока криза, да я оставим в безвластие 7-8 месеца в тази изключително тежка среда на големи предизвикателства. Да не говорим, че изобщо няма да можем да се подготвим за председателството на ЕС. Това ще удари България много сериозно, няма да можем да се възползваме от възможността да дадем своите приоритети”.

Зеленогорски не дадр отговор и на въпроса дали Реформаторите биха подкрепили правителство, съставено от Патриотичния фронт.

Той допълни, че не е въодушевен от отсъствието на новоизбрания президент Румен Радев на заседанието на КСНС.

- реклама -