Разгулният живот на президентското семейство на Зимбабве, чийто народ гладува

Светът е потресен, след като преди няколко дни синовете на президента на Зимбабве демонстрираха в социалните мрежи разгулния си начин на живот. Днес се появиха информации, че в страната вероятно е имало опит за военен преврат, въпреки че от армията отричат.

Те твърдят, че действията им са само интервенция срещу престъпници от антуража на Мугабе и че президентът и неговите близки са в безопасност и са живи и здрави. Според местни медии той се готвел да подаде оставка, а малко след това стана ясно, че е под домашен арест.

Роберт Мугабе и животът на семейството му

Чатунга и Роберт Мугабе – младши живеят като истински плейбои. Момчетата пуснаха видео в Снапчат, на което се вижда как пируват с шампанско от по 200 долара бутилката. И не само това – по-малкият брат изсипва цяло шише от скъпата напитка върху инкрустирания си с диаманти часовник!

Можем всичко, защото татко ни е президент

21-годишният Чатунга и по-големия му брат, който е на 25, са редовни посетители в скъпите барове и луксозните бутици в Южна Африка, където живеят. Наскоро той публикува друго свое видео, в което показва часовника си, а отдолу написа: „Когато татенцето ти управлява цяла държава, на китката си носиш 60 хиляди долара. Знаете как е…“

Демонстрираната арогантност се случва на фона на последните данни на хуманитарните организации, които твърдят, че 2/3 от населението на Зимбабве гладува и живее с доходи под линията на бедност.

93 годишният Робърт Мугабе управлява страната от 1980-та насам

Семейството му обитава дворец, който струва най-малко 10 млн. долара. Самият той не се скъпи на харчове и всяка година дава милиони за пътувания и за луксозния живот на фамилията.

Известен е с гоненията срещу „белите фермери“ и критичните изказвания по адрес на САЩ. В политиката изповядва привързаност към социализма, чрез отказ от пазарна икономика по модела на МВФ, подкрепя национализацията на промишлеността и концепцията за „твърди цени“ на жизнено-необходимите стоки.

Президентският кортеж
Президентските синове на шопинг

Въпреки че през 2001 г. Мугабе отчуждава крупната земеделска собственост на бившите колонисти и ги прокужда извън страната, икономическото положение на Зимбабве не се подобрява и за 7 години страната се превръща от най-големия износител на пшеница в Африка в най-големия вносител.

През 2008 г. инфлацията е 100 000% годишно, а Мугабе нарежда да се издаде банкнота от 500 000 000 зимбабвийски долара, равняваща се на 2 USD.

Президентът е женен за много по-младата от него Грейс Мугабе, която му е бивша секретарка. Той я взема за жена след като овдовява, а тя го нарича умилително „баба“. Зимбабвийската Грейс разбира се също има страст към скъпите бижута, марковите тоалети и и луксозния лайфстайл.

- реклама -