„Продължаваме промяната“ започнаха преговори за кабинет

Преговорите за подкрепа на бъдещ кабинет с мандата на формация „Продължаваме промяната“ вече са започнали и се провеждат и в този момент. Това съобщи Даниел Лорер от партията победител на парламентарния вот, по БНР.

„Днес говорим с „Има такъв народ“, БСП и „Демократична България“. Предвид динамичната ситуация в техните ръководства, разговорите в момента са неофициални и се надяваме до края на деня, тази вечер да можем да споделим с медиите как напредваме“, заяви Лорер.

По-рано от БСП потвърдиха, че ще участва в преговорите за съставяне на правителство с мандат на „Продължаваме промяната“. Корнелия Нинова обяви, че е получила обаждане от Кирил Петков и Асен Василев:

„Приехме тази покана. Започнахме преговори за правителство! Разбира се, в този разговор си казахме, че първо ще сложим на масата програмите си, ще търсим общите неща, ще търсим обединение. Ще работим след това във формат на работни групи, експертни групи, които по секторни политики да разговарят в подробности за програма на бъдещо правителство“.

Засега от „Има такъв народ“ отказват коментар, а от „Демократична България“ потвърдили пред националното радио, че в късния следобед ще се срещнат с представители на „Продължаваме промяната“.

Към ГЕРБ-СДС и ДПС не са отправяни покани за разговори.

Партия „Възраждане“ би преговаряла за подкрепа на бъдещ кабинет с „Продължаваме промяната“ само при ангажимент от тяхна страна за отмяна на всички ограничителни мерки, наложени заради коронавирусната пандемия. Това обяви лидерът на партията Костадин Костадинов на брифинг по-рано:

„Преди да започнем разговори, ние искаме да разберем ще отпаднат ли всички ограничителни мерки; ще отпадне ли изискването децата ни да бъдат тествани, защото ние искаме децата ни да се върнат в училище“.

От „Продължаваме промяната“ не приемат условието на „Възраждане“, заяви Даниел Лорер.

- реклама -