милиардер

Продължава издирването на отвлечения в Танзания милиардер

20 души бяха арестувани във връзка с издирването на най-младия милиардер в Африка, който бе отвлечен от Дар ес Салаам преди два дни

Мохаммед Девджи, на 43-годишна възраст, бе отведен от маскирани въоръжени мъже докато тренирал във хотелски фитнес в икономическата столица на Танзания в четвъртък сутринта.

Вътрешният министър Канджи Луголя потвърди арестите, но не даде повече информация за самоличността на арестуваните. „Силите за сигурност работят по случая денонощно”, обяви той. По-рано официални лица намекнаха за намесата на чужденци при отвличането като заявиха, че похитителите са „бели”.

Девджи е главен изпълнителен директор на “МиТиЕл Груп”, която има клонове в 10 държави и интереси в селското стопанство, застраховането, транспорта, логистиката и хранителната индустрия. Според сп. „Форбс” състоянието му се оценява на 1,5 милиарда долара и се нарежда на 17-о място в класацията на африканските милиардери.

Между 2005 и 2017 година той е депутат, а през 2013 година става първия танзаниец, който се появява на корицата на сп. „Форбс”. Две години по-късно престижното издание го обяви за „Личност на годината в Африка”. Девджи е и основния акционер във футболния клуб „Симба”.

- реклама -