Премиерът: Няма да има човек, който да се чувства над закона

„Няма да има човек, който да се чувства над закона, всички ние сме равни“. Това заяви в коментар за NOVA премиерът Кирил Петков. Поводът е новината, която лично той обяви по-рано, че ДАНС отнема достъпа да класифицирана информация на шефа на КПКОНПИ Сотир Цацаров.

Това да няма различно или специално третиране е истинската промяна, която българското общество трябва да види, че вече започва да се случва“, заяви Петков. Той допълни, че трябва да имаме общество, в което „правилата, законността и следването на тази законност стават огромен приоритет”.

По думите ма Петков решението за Цацаров е било взето след проверка за надеждност и получени данни.
„ДАНС ме уведоми, че са отнели достъпа до класифицирана информация до ниво „Строго секретно”.Разрешението е отнето в хода на осъществен контрол за надеждност след придобити данни, оказващи влияние върху неговата надеждност”, коментира Петков. Той обвърза „настъпващата промяна“ и с декларацията на управляващата коалиция, в която се иска оставката на главния прокурор Иван Гешев. „Всички българи имат право на мнение. Народните представители също имат право да направят декларация за нещо, което вярват, че е факт. Аз мисля, че този тип информация явно на него не му харесва, сигурен съм. Но промяната идва, заяви той.

В същото време самият Сотир Цацаров обяви, че решението да му бъде отнет допускът е взето след натиск върху ръководството на ДАНС от страна на Кирил Петков. Каза също, че служителите на агенцията са дошли при него час, след като премиерът обяви, че му е отнет допускът.

- реклама -