Борисов, Каракачанов, коалиция, коронавирус, проекти
Снимка: Flashnews

Премиерът Борисов за коалицията: Ние имаме високи критерии един към друг – Видео

България вече е вложила много пари. Интерконектора с Гърция, съдружието ни в терминала за втечнен газ, новите самолети също са в инициативата на три морета.

Това заяви премиерът Борисов, предаде специалният пратеник на Flashnews в Гърция Нели Златева.

Кой е против да минават 15 милиарда, за да взимаме такси, защо да сме против?

Има някакви антибългарски интереси. 5 млрд. през компресора, и още 20 млрд. кубически метра газ можем да прекараме, за които да взимаме такси.

Присъединяването на коридорите 8, 4 и 10 – ето я инициативата на три морета да направим нещо важно за България. И това е третият мост на Силистра. България ще вложи пари, ще направим третият мост, няма да чакаме някой да ни дава пари, защото е важно за нас, посочи министър-председателят. Нашият принос за север-юг е мост плюс интерконектор за газ, от милиард нагоре, заяви той.

По темата с коронавируса премиерът заяви, че най-добрите експерти, а не политически лица, са събрани в щаба срещу заболяването.

Борисов заяви, че България е решила проблема с миграцията, въпреки бунтовете и сега всички спят спокойно.

А на въпрос за доброволната карантина от 14 дни, за които няма болнични, той бе категоричен, че държавата не трябва нищо да поема на хора, които казват, че въпреки всичко заминават за Италия.

Няма държавата да плаща доброволната карантина на хора, които просто не искат да са дисциплинирани и пътуват. Как да бъде решен проблемът? Личните лекари решават. Сутринта гледах как един казва: „Аз си отивам за Италия, аз си отивам за Франция. Трябва ли след това ние всички да му платим за това, че не иска да е дисциплиниран или не иска да изчака?

„Държавата – това сме всички ние“, посочи той.  Според Борисов решение срещу коронавируса ще бъде намерено в най-скоро време, тъй като целият свят е поел ангажимент да се справи със заболяването.

По въпроса за толтаксите, Борисов посочи, че ДПС и патриотите днес са влезли в добра координация.


А аз не се занимавам с толтакси. Срещнахме се и казахме, че най-лесното и сигурно решение е утре да махна винетки и тол такси. Но ние не можем да удържим на ново строителство без тези тол такси, заяви той.

На въпрос за блокади, които се готвят за утре, премиерът заяви: Не не знам. Ще се явя в парламента, какво от това.

Не съм информиран за акциите на полицията и прокуратурата. Разбрали сме се преди месеци, че професионалното ръководство си работи пряко с ВКП. Не искам и да знам, това казах на коалиционните партньори, заяви той.

Нямам навика да казвам какво сме си говорили с премиера Борисов.

Това заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов, запитан какво са си говорили на коалиционен съвет. Вчера два часа говорихме за политиките на правителството и парламента до края на мандата.

Малко си играем, затова им казвам за ДПС, посочи още премиерът.

Ние три четвърти от времето правихме сметки за пенсии, а излезе за ластика, че може да се скъса. И аз казвам, че така не може повече да се продължава, отсече премиерът.

Борисов успокои патриотите, че техен представител ще бъде назначен в КРС и е натоварил председателя на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова да се справи с тази задача.

А що се отнася за коалицията – ние имаме високи критерии един към друг, заяви той.

На БСП ЕК отговори, че България е икономически стабилна, комисарите все едно са се надумали с мене, отговори Борисов на въпрос защо червените нападат Националната статистика за манипулирани данни.

- реклама -