Порите на лицето: 3 ефективни решения за справяне с проблема

Какво се случва, когато имаме запушени пори? Едно от последствията е увеличаването на размера им поради натрупването на вещества вътре в тях, което поражда черни точки.

Разширените пори са много по-забележими, а това не е красиво и изисква серия от процедури за цялостно почистване на кожата и отпушване на порите. Обикновеното почистване на лицето в тези случаи не дава положителни резултати.

Много пъти се опитваме да отпушим порите, като търкаме силно кожата, когато я почистваме със сапун, а може би дори да си помагаме с четка за ексфолиране. Нищо от това обаче няма ефекта, който търсим.

Има редица много по-ефективни решения, които ще ни помогнат да освободим порите си от натрупаната мръсотия, без да дразним кожата.

1. Пара с билки

Това е един от най-добрите начини да отпушите порите си. Ключова стъпка, която ще помогне на порите да се отворят и по този начин ще бъде много по-лесно да ги почистите. Без това действие ще бъде много трудно да почистите добре порите и да ги освободите от цялата натрупана мръсотия.

Парата отваря порите, но също така повишава чувствителността на кожата. Затова не трябва да прекарваме повече от 5 минути над водата, след като тя заври. Можем да добавим лайка, маточина или дори лавандула.

2. Горещ компрес

След като сме прекарали 5 минути с лицето си над парата значително ще улесним отстраняването на мръсотията от порите, но ще го направим много внимателно. В случай, че в дадена област, като носа, не са достатъчно отворени, можем да използваме горещ компрес.

Ще го накиснем във водата, която използвахме по-рано и ще го поставим върху засегнатата област за няколко минути. След това ще повторим процедурата с почистването на порите.

3. Глинена маска за отпушване на порите

Това е последната стъпка след извършване на предишните две. Глинената маска оставя кожата много мека, обновена и я почиства в дълбочина. Важно е да не я оставяме на лицето си дълго време, защото ако имаме чувствителна кожа може да я раздразним и увредим.

Има много маски от този тип във всяка дрогерия, въпреки че можем да си направим и у дома. Препоръчваме да не използвате тази маска повече от веднъж на всеки 15 дни.

Въпреки решенията за отпушване на порите, които ви предложихме, е важно да вземем предвид два основни съвета:

  • Първият е необходимостта всяка вечер да почиствате лицето си. По-добре е да го правите по това време на деня, отколкото сутрин. Причината е, че през нощта кожата се регенерира и затова е по-важно тя да бъде чиста.
  • Друг от съветите, които искаме да споделим с вас е, че е много важно да премахвате хубаво целия грим. Понякога вярваме, че няма остатъци по кожата ни, но взимайки памучен тампон и мицеларна вода се изненадваме. Все още има следи от грим. Това е много вредно, запушва порите и не позволява на кожата да диша.

Придобиването на тези навици ще предотврати появата на черни точки по лицето ви. В допълнение, доброто почистване ще ви помогне да избегнете преждевременното стареене на кожата и появата на ранни бръчки поради лоша грижа.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено