Тарантино

Първа снимка на Леонардо ди Каприо и Брад Пит от новия кървав хорор на Тарантино

Леонардо ди Каприо публикува в профила си в „Инстаграм“ снимка, на която позира заедно с колегата си Брад Пит. Фотографията е направена на снимачната площадка на филма „Имало едно време в Холивуд“, който в момента двамата снимат под режисурата на Куентин Тарантино.

Действието във филма е по реални събития и се развива в Лос Анджелис през 1969 г.

Актьорът Рик Далтън, в чиято роля влиза Леонардо ди Каприо, заедно със своя дубльор Клиф Бут (Брад Пит) се опитват да пробият в меката на киното.

Но, Далтън има много известна съседка – Шарън Тейт, съпруга на Роман Полански. Тя е убита бременна в осмия месец от последователите на Чарлз Менсън. Той е американски престъпник, известен като главатаря на псевдокомуната „Семейство Менсън“, зародила се в Калифорния в края на 60-те години.

Освен за смъртта на Тейт, Менсън е обвинен и в убийствата на Лено Ла Бианка и Розмари Ла Бианка, извършени от членове на групата по негово разпореждане.

Името на Менсън се свързва с „Хелтър Скелтър“ – израз, заимстван от едноименната песен на „Бийтълс“. Интерпретацията на Менсън върху текста на песента е, че тя описва апокалиптична расова война, чието начало би се катализирало от неговите убийства.

Във филма участва и легендарния Ал Пачино, който се въплъщава в ролята на Марвин Шварц, агент на актьора Рик Далтън. Към звездният екип ще се присъединят и Деймиън Люис, Дакота Фанинг, Люк Пери и Никълъс Хамънд.

- реклама -