Айтос

Откриха обесен изчезналия свещеник от Айтос

Отец Ромил от Айтос бе открит мъртъв обесен на дърво в гората. Той е открит от полицаи, които издирваха божия служител от близо денонощие. В търсенето бе включено и полицейско куче.

Вчера преди обяд отчето заминал на кръщене в близко село, но така и не се прибрал. Рано сутринта униформени са открили изоставения му джип.

Самоубийство или някой друг е обесил отец Ромил?

Това са двете версии, по които работят разследващите. Въпреки, че да сложиш сам край на живота си противоречи на християнската вяра. А, попа бил известен като силно религиозен и добър свещеник.

Отец Ромил служил в айтоския храм „Св. Димитрий Солунски“ в Айтос, бил силно почитан от миряните. Айтозлии са потресени от смъртта му и не намират обяснение за случилото се. Бил много добър човек и нямал врагове. Това обаче не отхвърля версията за насилствена смърт. Допуска, се че докато е пътувал за Череша, може да е спрял колата, за да качи стопаджия, който да е посегнал на живота му. Тази версия обаче е по-малко вероятна, тъй като едва ли злодеят е носил със себе си дебело въжето, което старателно да увие на примка около врата на свещеника, освен това джипът бил непокътнат, пише „24 часа“.

- реклама -