Иван Тодоров, ДКК, ББР, договори, Кирил Петков, Асен Василев, изборни измами
кадър: bTV

„Нямаме договор с ДКК и ББР“: Адвокатско дружество отрича участие в предполагаема схема за изборни измами

Иван Тодоров (братът на собственика на фирмата доставчик на машините за изборите „Сиела Норма“ – Веселин Тодоров, бел. ред.), който е съдружник в адвокатската кантора „Георгиев, Тодоров и Ко“, отрича тя да има договори с Държавната консолидационна компания и Българската банка за развитие. Коментарът на Тодоров пред bTV дойде след като вчера от ГЕРБ направиха разкрития за договорите, сключени от новите ръководства на ББР и ДКК с това адвокатско дружество и намекнаха за изборни измами. 

„Никога не сме имали договор с ДКК и ББР“, категоричен беше Иван Тодоров.

А финансовата връзка между Асен Василев и Кирил Петков от една страна, ББР и ДКК от друга и „Сиела Норма“, Тодоров коментира така:

„Изключително прост коментар. Никога не сме имали договор с ДКК и ББР. Никога не сме водили преговори, никога не сме участвали в процедури. Не познавам директорите им. Защо е този шум? Обяснявам си го с това, че „Сиела норма“, с която съм свързан, проведе изключително успешно изборите – тя постави рекорд с 0,32% машини, излезнали от строя при средно 2% за света“, каза Тодоров.

Тодоров беше категоричен, че не познава Асен Василев и Кирил Петков.

„Нямаме договор за правни услуги с ББР. Нека някой да ми го покаже! Ние не сме водили разговори с тях, дори не ги познавам. Нямам тесни приятелски отношения с политици“, добави той.

Призна, че депутатът от „Продължаваме промяната“ Лена Бориславова е работила за кантората му, след като се е дипломирала, но от години не е при тях.

Добави, че за тях са работили настоящи политици, но не ги спомена поименно.

- реклама -