БСП

Нинова: Новият президент няма зависимост нито към Изтока, нито към Запада

„Номинацията и избора на ген. Румен Радев не е бил поставен в зависимост нито от Изток, нито от Запад“, заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Искри между БСП и ДОСТ

Изказването на Нинова бе предизвикано от твърдение на лидера на ДОСТ Лютви Местан, който заяви, че през последните месеци сме свидетели на напъни на външни сили за отклоняване на България от стратегическия избор и изваждането й от НАТО.

Местан: „Ставаме свидетели през последните няколко месеца на откровени напъни на външни сили за отклоняване на България от стратегическия ценностен избор. Целта е България да бъде извадена от НАТО и да бъдат преследвани всички онези български политици, които днес си позволяват да защитават ценностите на евроатлантизма.“

5131598

Българският народ избра ген. Радев

Корнелия Нинова посочи, че Радев е номинация на БСП и го е избрал българският народ.

„Няма да коментирам изказвания, слухове или внушения на какъвто и да е генерал, нито от Изток, нито от Запад, нито руски, нито НАТО-вски, нито друг. Това е български избор – генерал Радев е българският генерал и вече български президент. Той е избран от народа, уважавайте избора на народа.“

Нинова върна топката на Местан, заявявайки, че приоритетите на БСП са европейското бъдеще на България, но те не се връзват с тези на ДОСТ – „териториалните, емоционални и сърдечни претенции на Ердоган към български територии, които отстоявате като политика в българския парламент“, обърна се тя към лидера на най-младата регистрирана у нас партия.

- реклама -