Невяна Митева, вицепрезидент, кандидат, политическа система

Невяна Митева: Няма да допуснем унищожаване на политическата система

„С избора на нашата кандидат-президентска двойка парламентаризмът няма да бъде загубен. Ние няма да допуснем унищожаване на политическата система в България, няма да допуснем еднолична власт, каквато виждаме в момента“, каза Невяна Митева на среща с граждани в Русе днес.

Тя изтъкна, че за нея и за проф. Анастас Герджиков сигурността на хората, политическата стабилност и обединението около обща национална кауза са ключови приоритети.

„Президентският вот е мажоритарен и хората избират личности. В Конституцията пише, че президентът е обединител на нацията. Ние не усещаме Румен Радев като обединител, напротив. През последната година той е разединител – разделя хора, разделя партии. България трябва да спре с това разединение и има нужда от промяна. Ние можем да дадем тази промяна и да обединим хората в името на България“, каза Невяна Митева.

Промяна ще е ако на 21-ви ноември гласуваме с номер 15 и изберем обединението и политиката на протегнатата ръка. Така парламентаризмът и демокрацията в България няма да бъдат загубени, допълни кандидатът за вицепрезидент.

Невяна Митева припомни, че само преди дни служебният кабинет, назначен от Румен Радев, беше обвинен в задкулисие.

„Вече няколко месеца цялата власт е в ръцете на президентската институция чрез служебния кабинет. А страната изпада във все по-тежка ситуация – няма управление на здравната криза, цените се увеличават, хората нямат стабилност и сигурност за бъдещето си. Затова имаме нужда от промяна“, категорична е Невяна Митева и допълни:

„На България не са й нужни красиви приказки, а конкретни действия за всеки отделен български гражданин“.

- реклама -