Наско Сираков, Тити Папазов, акции, Левски

Наско Сираков прехвърли 35% от акциите на Левски на Тити Папазов

Тити Папазов ще получи 35% от акциите на Левски.

Това съобщи на пресконференция Наско Сираков.

51% от акциите ще са в Наско Сираков и те ще са неприкосновени, а 35% ще отидат при Тити Папазов.

„35% ще бъдат прехвърлени на Тити. Каквото и да кажа за него, ще бъде малко. На него и семейството му имам повече доверие, отколкото на себе си“, заяви синята легенда. Сираков допълни, че в управлението на Левски ще влязат професионалисти и легенди, които ще работят без нито една стотинка заплащане.

Дълговете на клуба в момента са близо 24 милиона лева, разкри Сираков.

Той уточни, че в клубната каса има около 100 000 лв. Клубът е постигнал договорка със строителната фирма „Главболгарстрой“ за задълженията, които са близо 4 милиона. Фирмата ще прекрати делото срещу „сините“ и е поставила подписа си под договор, с който „Левски“ се задължава да изплати дълга си след 5 години.
Сираков разкри, че клубът има задължения от 7 милиона лева и към Националната лотария и „НОВЕ Холдинг“, но падежът е през 2023 година.
Фенските организации ще имат място в Надзорния съвет на клуба, като те сами ще изберат представителите си, уточни Сираков.
„Искам да изкажа огромната си благодарност на всички привърженици, защото ако не бяха те, нямаше да я има тази пресконференция. Това, което направиха феновете е без аналог в световната история. Ако клубът продължава да диша, то това е заради тях“, уточни бившият нападател.
„Златният дъжд и финансовият оазис на „Герена“ приключват“, категоричен е собственикът.
Снимка: БГНЕС
„Не се връщам, за да обещавам титли и купи. Първо трябва да сме коректни и да се опитаме не да харчим повече, отколкото изкарваме, а с това, което изкарваме, да погасяваме част от тези задължения. Апелирам всеки един, който е на работа тук, да прояви малко уважение към институцията „Левски“. Когато е имало пари, всичко е било плащано на секундата. Сега трябва да стиснем зъби и да затегнем коланите.““Ще намалим бюджета наполовина, а може и повече.

Снимка: БГНЕС
Скъпоплатени чужденци-резерви и оставени извън групата е прекалено голям лукс за който и да е голям отбор, а при нас може да се окаже и смъртоносно. Ще дадем възможност на нашите деца и юноши да тъпчат главния терен на „Георги Аспарухов“. На ДЮШ трябва да се обърне най-голямо внимание“, каза още Сираков. Бившият нападател няколко пъти заяви, че се водят преговори за намаляване на задълженията. Освен това той смята сам да изпълнява задълженията на спортния директор Ивайло Петков и затова сподели пред журналистите, че се разделя с него.

 

- реклама -