МОН пусна отговорите на матурата по математика за 7-ми клас

МОН пусна отговорите на матурата по математика за 7-ми клас. Министерството на образованието публикува отговорите на всички 23 задачи по които трябваше да работят днес седмокласниците на Националното външно оценяване. Според част от децата задачите са били трудни, особено във втората част, на други пък им е било лесно.

Отговорите може да видите тук:

mon.bg/nfs/2024/06/nvo_math-7klotgovori_21062024.pdf

Припомняме, че седмокласниците работиха по  Вариант 1, който беше избран малко преди започване на националното външно оценяване. На него се явиха над 57 000 седмокласници, от 1665 училища, които бяха разпределени в 5430 зали.

Тази година се оказа, че има разлика в

първата част от теста, като там всички 20 задачи са с избираем отговор – с четири възможности, от които само един е правилен.

Във втората част от изпита седмокласниците решаваха 3 задачи със свободен отговор.  Промяна през настоящата година имаше

и във времетраенето на изпита.

Първата част  продължи общо 75 минути – с 15 минути повече спрямо миналата година. Времето за втората част остана непроменено – общо 90 минути. Оценките от изпита се изразяват само с количествени показатели – в брой точки, без да се приравняват към оценки. Максималният брой точки от изпита е 100 т. Резултатите се очакват на 2 юли.

Вижте още:

- реклама -