Мъжът, който блъсна майка с дете на гарата във Франкфурт, е баща на три деца

Мъжът, който бутна 8-годишно момченце и 40-годишната му майка пред идващия високоскоростен влак на гарата във Франкфурт, отказва да говори пред разследващите.

Мотивите за жестокостта му остават неясни, самият той е баща на три деца

Мъжът е мигрант от Еритрея, на 40 години. Живее в Швейцария от 2006 година. Днес властите трябва да решат дали да го оставят в ареста. Прокуратурата ще му повдигне обвинения за убийство и двоен опит за убийство. Ако бъде признат за виновен го чака доживотен затвор.

Трагедията се разигра вчера около 9.50 часа на централната жп гара в германския град. Момченцето и майката стояли на перона, когато са блъснати от 40-годишния еритреец на релсите. Майката е успяла да се претърколи между двете линии, но детето загина на място. Мъжът се е опитал да блъсне и трети човек на релсите на гарата – 78-годишната жена, която само е залитнала и получила наранявания на рамото.

Преглеждат се и записите от всички видеокамери на гарата. До момента не е установена връзка между еритрееца и жертвите му.

Атаката в Централна гара във Франкфурт също предизвика дебат за сигурността по железопътните гари.

Властите в Германия призоваха пътуващите с железниците да бъдат внимателни и да се оглеждат за подозрителни лица на пероните, както и да стоят най-малко на два метра от релсите.

- реклама -