сн. БГНЕС

Марешки продължава с атаките към Радев: Ще го изгоним с камъни

В началото съвсем възпитано му казах всичко в очите и той не издържа. Заприлича ми на един бивш кмет на Варна, който на балотажа за кмет преди години спечели с малко преднина от мен, но после варненци го изгониха с камъни и и сега той даже трудно се разхожда из града. Съдбата на Румен Радев – и него ще го изгоним с камъни!

Това заяви в студиото на „Лице в лице“ по bTV Веселин Марешки, който днес влезе в пререкание с президента по време на консултациите за предстоящите избори.

„Казах му пет неща, които го вбесиха. Едното от тях е, че тези консултации са безвъзвратно закъснели, защото не може 13 дена преди да обявиш датата ти да правиш консултации. Още повече, че тоя дори я обяви през ноември ли, декември ли – не помня. Това е безмислено упражнение, което е израз на страх и крайна демонстрация на некомпетентност“, коментира Марешки.

Той изтъкна, че Румен Радев е проиграл надеждите на милиони българи, които са очаквали той да донесе промяна. А, вместо това е бетонирал властта на ГЕРБ. Зам.-председателят на НС критикува още държавния глава, затова, че не се е намесил във важни за хората проблеми като картелната търговия с горива, гласуването на неграмотните хора или безплатни лекарства за пенсионерите.

Mарешки каза, че няколкократно е искал срещи с държавния глава и е викан в парламента, за да бъдат обсъдени тези теми.

„Лятото излезе навън при протестиращите с протегнат юмрук и заяви „Мутри вън“, след което дойдоха мутрите и изгониха хората от площадите. Той уби протестите, привиквайки с действията си мутрите на площада. Затова очаквам да го изгонят хората с камъни“, заяви още лидера на ВОЛЯ.

- реклама -