„Воля“ към президента: Вие сте случайно попаднал на Дондуков 2, един пропаднал мандат-ВИДЕО

Президентът Радев и лидерът на „Воля“ Веселин Марешки си размениха обвинения в некомпетентност и провалени мандати по време на консултациите за провеждането на изборите.

„Консултациите при Вас са закъснели. Считаме упражнението, което правим днес с тези консултации, за абсолютно безсмислено и като израз на уплаха, на некомпетентност, на страх да се поеме отговорност за избор на датата за изборите”. Това заяви лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки в началото на консултацията.

„Считаме, че на първата възможна дата, на 28 март, изборите трябва да бъдат проведени”, каза още той.

Марешки разкритикува президента: Изкарахте мутрите на площада и обезкуражихте волята на българите за промяна.

Президентът му отговори:

„Оценявам високо вашата откровеност, така се прави конструктивен дебат. Некомпетентно обаче според мен е, да се подпишеш под предложение за конституция, която не сте чел. Вие го направихте. Екзотично е да подкрепяте здравни мерки, които досега никой не е видял”.

„Моите консултации не са закъснели. Закъсняхте вие – законодателите, защото трябваше отдавна да сте избягали от тази отговорност, както го решихте, но поне по-рано – да прехвърлите всичко на ЦИК. Вие го направихте в последния момент”, допълни той.

 „За съжаление, вие сте поредният случайно попаднал на „Дондуков“ 2. Един безсмислен пропаднал мандат„, така заключи срещата Марешки.

Радев му пожела да се кандидатира за президент на следващите избори и да осъществи отправените критики. „С тази ви политика твърдо сте се устремили извън парламента“, отсече президентът.

Срещите са част от консултациите на президента във връзка с организацията и провеждането на предстоящите парламентарни избори. Държавният глава е изпратил покани за участие и към ПП „Атака“ от 15.45 часа.

- реклама -