Реформаторски блок

Кунева иска РБ бързо да номинира кандидат-президент

ДБГ – партията на вицепремиера Меглена Кунева настоява РБ бързо да направи номинациите си за президентска двойка и до края на юли да са готови с общата кандидатура.

В публично разпространено съобщение, „Движение Бългрия на гражданите“ настоява още партиите от Реформаторския блок да изготвят проект за ново коалиционно споразумение. То трябва да очерта бъдещето на коалицията след президентските избори. Партията на Кунева подчертава, че безусловно подкрепя идеята за общо явяване на президентските избори, което ще е четвъртия съвместен вот на коалицията.

ДБГ: „Това е добър знак за консолидацията на дясното и показва политическата воля на партньорите в лицето на партиите и непартийните членове на ръководството на РБ да дадат перспектива на Блока не само за достойно и силно представяне на президентските избори, но и след тях.“

Припомняме ви, че вчера на сбирка ръководството на Реформаторите реши партиите от блока да излязат с общ кандидат за президент.

Реформаторите с общ кандидат-президент

Сега „Движение България на гражданите“ предлага да бъдат изготвени критерии за политиките, програмата и приоритетите, с които общият кандидат ще се яви на изборите тази есен. За целта те настояват да се сфомрира контактна група, която да работи върху конкретни номинации за президент и вицепрезидент на Блока.

- реклама -